kolmapäev, 24. juuni 2009

Kiiruga: Puuetega inimestelt võetakse toetused ja muud

Viide: MINA, 22.06.2009 17:15 /1-20
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=24180097&com=1#c24180479

_Ootan põhjalikku õlevaadet sellest, kui palju riik on omavalitsuste rahakotist raha võtnud?_

Oota siis edasi.

_Linnal on tegemist sundkäiguga._

Ei ole. Tallinna linnal on võimalik ka kokku hoida, iseasi, kas ta tahab.

_Selle arvelt on siis tulnud need nn eelarvekärped._

Eelarvekärped on eelarvekärped. Kui raha riigikassasse piisavalt ei laeku, peabki kärpima.

_Riik on oma kulutusi tõmmanud koomale minimaalselt ja seda just omavalitsuste arvelt._

Minimaalselt ehk "võimalikult vähe"? Minu meelest isegi arvestatavalt ning seda tehakse veel. Lihtsalt ei toimu see ühe suure pauguga, vaid tasapisi, et löök ei oleks nii valus.

_Üheks suurimaks kärpekohaks on just olnud KOV eraldised._

On olemas ühed väga suured kohalikud omavalitsused (või aiult üks), mis majandada lihtsalt ei oska ja raiskavad nii robinal, et vähe pole.

_Nii loodab valitus lihtsalt kogu süü enda õlgadelt veeretada._

Valitsus pole ainus süüdlane. On olemas üks kohalik omavalitsus, mis maksab sadu tuhandeid kroone mingisugustele tegelinskitele, et nad teeksid filmi isiku- ja sõnavabadusest, samal ajal kui puudega inimeste toetusi kärbitakse. Miljoneid kroone pannakse magama mingi tobeda telekanali tarvis, mida keegi nagunii ei vaata.


Viide: Milleks viriseda?, 22.06.2009 17:36
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=24180097&com=1#c24180717
Kui Tallinna linnal oleks sotsiaalsüsteem hästi korraldatud, siis ei kärbiks ta puuetega inimeste toetusi, või mis?

Riiklikul tasandil on sotsiaalne süsteem saanud põntsu muidugi sellepärast, et pensionide väljamaksmisega oli hiljuti suur skandaal (kui keegi veel mäletab). Pr. Maripuul, kes on ehk hea inimene, puudus kompetents ning teisalt jäi temagi osaliselt talle kaela kukkunud sündmuste ahela ohvriks, sest pensionide pangaülekannete kaudu maksmise süsteem taheti käima panna varem kui see süsteem läbi testitud oli ning ka peale seda kui Eesti Post tõstis pensioni kojukannete eest makstavat summat. Targem oleks siis sellisel juhul olnud Eesti Posti asemel palgata mingi muu postiteenust osutav firma, mis oleks pensioni kojukande eest väiksemat hinda küsinud.

* Puudega inimesed ei ole ainult noored, vaid ka arvestatav hulk vanureid, keda tuleb hooldada.

pühapäev, 14. juuni 2009

Breastfeeding in the public and my take on it

In terms of breastfeeding as such and the debate around breastfeeding in the public, then I have mixed feelings about this. While I support a woman's right to breastfeed her child, I still think that it should be performed with some level of discretion. There's probably a fine line between this and that. Maybe discretion should be expected of the people who notice this, given that it's a natural thing to do between a mother and a child.

Then again, we have separate and often compartmentalised facilities for exerting bodily fluids (toilets), eating (cafe or restaurant or whatnot), smoking, children's areas in shopping malls and so on.

Unfortunately, people too absorbed in themselves being moral compasses can roam almost everywhere.

laupäev, 13. juuni 2009

Massive Attack, "Unfinished Symphony"

Tegemist on muusika ja videoga, mis 1991. aastast. Video filmiti katkematu ülesvõttena ning see oli tõenäoliselt esimene omataoline videote seas. Teos näitab inglise lauljatari Shara Nelsonit kõndimas mööda Los Angelese West Pico puiesteed ja laulmas, pööramata suurt tähelepanu ümbritsevale reaalsusele tänaval.

Seda videot polnud ma algselt sellel ajal näinud, kuid kui nägin, siis soovisin, et oleksin seda juba 1991. aastal näinud.

Sest laul koos muusikaga on omamoodi ajastudokument, mis näitas tükikest tõelisest Ameerikast, mis on oluliselt rohkemat kui see, mis klantspildil või massidele suunatud filmidest peale paistab. Kui ma kunagi tahaksin näidata kellelegi midagi, mis näitab Ameerikat, siis antud video oleks kogumiku üks osa.

Kompilatsioonis oleks veel järgmised filmid: "25th Hour", "Memento", "Brokeback Mountain", "Good Night and Good Luck" jpt. Võib-olla lisan veel midagi hiljem.

17.07.: Päris hiljutine kommentaar videole (inglise keeles)

19.06.2009. suri Jonny Dollar, kodanikunimega Jonathan Peter Sharp (s. 20.02.1964), kes oli loo ja Massive Attacki tollase albumi "Blue Lines" produtsent. Ta tegi veel suurepärast tööd ka Kylie Minogue' "Confide In Me" loo kallal, Gabrielle'i lugu "Rise" ning Neneh Cherry looming. Dollar suri vähki ja oli 45 aastat vana.