laupäev, 13. juuni 2009

Massive Attack, "Unfinished Symphony"

Tegemist on muusika ja videoga, mis 1991. aastast. Video filmiti katkematu ülesvõttena ning see oli tõenäoliselt esimene omataoline videote seas. Teos näitab inglise lauljatari Shara Nelsonit kõndimas mööda Los Angelese West Pico puiesteed ja laulmas, pööramata suurt tähelepanu ümbritsevale reaalsusele tänaval.

Seda videot polnud ma algselt sellel ajal näinud, kuid kui nägin, siis soovisin, et oleksin seda juba 1991. aastal näinud.

Sest laul koos muusikaga on omamoodi ajastudokument, mis näitas tükikest tõelisest Ameerikast, mis on oluliselt rohkemat kui see, mis klantspildil või massidele suunatud filmidest peale paistab. Kui ma kunagi tahaksin näidata kellelegi midagi, mis näitab Ameerikat, siis antud video oleks kogumiku üks osa.

Kompilatsioonis oleks veel järgmised filmid: "25th Hour", "Memento", "Brokeback Mountain", "Good Night and Good Luck" jpt. Võib-olla lisan veel midagi hiljem.

17.07.: Päris hiljutine kommentaar videole (inglise keeles)

19.06.2009. suri Jonny Dollar, kodanikunimega Jonathan Peter Sharp (s. 20.02.1964), kes oli loo ja Massive Attacki tollase albumi "Blue Lines" produtsent. Ta tegi veel suurepärast tööd ka Kylie Minogue' "Confide In Me" loo kallal, Gabrielle'i lugu "Rise" ning Neneh Cherry looming. Dollar suri vähki ja oli 45 aastat vana.

Kommentaare ei ole: