pühapäev, 15. mai 2016

Miks Mick Pedaja "Seis" ei saanud Eurovisiooni Lauluvõistlusele

Peale Eurovisiooni Lauluvõistuse finaali ülekannet näitas ETV Mick Pedaja laulu "Seis" "Eesti Laulu" finaalesituses; arvan, et nagu väikseks kättemaksuks nendele, kes valisid Pootsmanni poolt, ning kes peavad nüüd elama teadmisega, et "Seisul" oleks olnud parem minek.

Teisalt on probleem ka selles, et Mick Pedaja pingutas "Eesti Laulus" vaikset laulu esitades üle. Oletades, et kui ta oleks laulnud täpselt nii, nagu originaaltrackil / YouTube'i videos, siis oleks ta ehk saavutanud edu.

Neljas põhjus on selles, et kui mulle meenub, siis oli veel telefonihääletamise ajal küsitud "Eesti Laulu" žüriiliikmetelt, et kelle poolt nemad hääletasid, ning Soome noor ja populaarne laulumees nimetas Pootsmanni. Vahetult enne või keset hääletust, kui õigesti meenub.

Kolmas faktor, mis mulle alles hiljuti pähe torkas, oli ka see, et "Eesti Laulu" finaali kanti üle vist vähemalt tunni-pooleteise võrra varem, mis tähendas, et oma hääle said mobiili kaudu anda ka paljud kooliealised, kes tavapärase ülekande-kellaaja puhul oleksid pidanud hääletamise ajaks juba magama (ca 23:00–00:00). On lapsevanemaid, kes sõltumata laupäevasest õhtust on erinevatel põhjustel laste magamisrežiimi suhtes väga kindlameelsed.

Samas — Läti lugu "Heartbeat" jõudis finaali, kuid sai seal 15. koha 26-st. Hoolimata oma väga kaasaegsest produktsioonist on loo vahekulminatsioon natuke-natuke aegunud või õige pisut vanamoodne, vt positsioon videos @2:00. Siiski on finaali jõudmine ja saadud koht ka hea tulemus. Tuleb veel nentida, et "Heartbeat" on osades veidi sarnane eelmise aasta võitjalooga.

Edit: Kui järele mõelda, siis lapsed valisid hoopis Cartooni laulu (sest multikas), ning tiinekad teismelised plikad ja üks noormees valisid Jüri Pootsmanni.

Kommentaare ei ole: