teisipäev, 26. märts 2013

IRL. Mis valesti läks.

Vastukajana PM artiklile "Riisalo: Viimastel sündmustel on teatav mõju IRL-i reitingule"

Niisiis:

  • "Kodukulud alla"-teemalise "Me täitsime lepingu"-kampaania õite vilets ajastus. Enne oleks tulnud tellida perioodilised küsitlused sõltumatult küsitlusfirmalt (või näiteks mingi ajakohane Konjunktuuriinstituudi uuring) ja siis alles, kui tulemus on suht järjekindlalt positiivne, tulla (valimis)lepingu täitmise teemaga välja, koos viitega küsitluse tulemusele, et jutt oleks usutavam;
  • Kriitikatalumatus haldusreformi teemal (Aivar Krooni kaasus, vt. "Ministri korraldus viis IRL-ist lahkumiseni", PM 09.03.2013);
  • Sundparteistamine Peipsi juures;
  • Erki Nool ja sallimatus (homoteema), mispuhul tuleb Riigikogu esimehel ja IRL-i aseesimehel Ene Ergmal Noolt läbimõtlematu avalduse pärast sisuliselt korrale kutsuda, et Noole tehtud omaväravast tekkinud halba PR-i pehmendada.

    Nool on oma vanuse kohta ilus mees ja nunnumeeter on tema peale muidugi põhjas (vt. pilaajakirja "Kõva Mees" "nädala kaanepoiss" :-), aga üks endast lugu pidav Riigikogu liige peaks siiski tõsiselt kaaluma enne kui ta teeb sama ebameeldiva avalduse homode kohta, mis üks teine riigikoguja eesti keele kohta.

    Õnneks palju aega mööda ei läinud, kui Liisa Pakosta avaldas IRL-i vabanduse. Ehkki homoteema on endiselt üleval, pesi IRL oma käed skandaalist kiiremas korras puhtaks (võib-olla ka sellepärast, et ees seisis Riigikogu esimehe valimine ja pahameeletorm tuli kiiresti summutada). Jaa, vennad on efektiivsed :>
Ja kõik see siis valimisaastal (jääb vaid loota, et ühe diametraalselt vastupidise poliitikaga partei pläkid on suuremad).

Ning siis ei ole muidugi üllatav, kui Jaan Männik tahab asutada veel ühte paremerakonda. Loodetavasti sellist, mis hoolib inimestest rohkem kui üks teine partei "hoolib". Ei, tõsiselt.

Seega on Isaamaa ja Res Publica Liidul oma maine parandamiseks ja edasi arendamiseks tarvis rohkem pingutada, sest loorberitele lebama jääda ei saa.

Kommentaare ei ole: