teisipäev, 26. märts 2013

Estonian Air. Mida teha.

Jätk minu eelmisele postitusele.

Partsi haldusala

Estonian Airi kahjum ja Tero Taskila ning Jan Palméri tasu ei loe, sest pea kõigil rahvuslikel lennufirmadel läheb suuremal või vähemal määral halvasti. Teadupoolest oli Estonian Airil protsentuaalselt kõige väiksem kahjum kõigist nendest Euroopa rahvuslikest lennufirmadest, mis kahjumis olid.

Kivi MKM kapsaaeda on ehk see, et ei ole olnud piisavalt kannatust oodata, kuni üks strateegia (kasvõi Taskila oma) üldse käiku läheb, ja kuni ta elaks, et siis teada saada, kas see töötab või mitte. Sest antud hetkel tekib küsimus, et kas kahjum oleks Taskila juhtimisel hoopis väiksem olnud.

Kuna osa lennukeid on kasutamata, siis soovitan Estonian Airil nad mingi hetk käiku lasta ja juurutada nendega paindlik sündmustepõhine graafik, mis sõltuks rohkem hooajast ja sündmustest, à la kontsertid, laulupeod, spordivõistlused, PÖFF jne.: näiteks pakett, kus on sündmuse premium-piletid lennuga Eestisse ja tagasi, ja võib-olla isegi hotellitoad. Lisaks lennufirma-poolne täiendav infra erisuguse varustuse transportimiseks: muusikariistade ja mittestandardse kujuga sporditarvete turvaline transport ja käitlemine.

Koostööd saaks teha suursündmuste korraldajatega, hotellide ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (või mingi muu quangoga, sest EAS tahetakse vist üldse kinni panna), mispuhul riik võiks omalt poolt toetada ajakohase reklaamiga ntx välisriikides, sest Estonian Airi otse toetada vist ei saa.

Kui seda ei saa riik, mis on muuseas täiesti võimalik, siis seda saaks teha näiteks koostöös turismiettevõtetega, hotellide ja suuremate sündmuste korraldajatega. Praegu on selline seis, et nagu polekski Estonian Air Eesti turismiettevõtetega midagi huvitavat koos tegemas (ok, ma pole seda uurinud, kas üldse) ja igaüks nagu teeb mis ise tahab ja käib oma suunas.

Lisavariant oleks panna lennukid tööle Euroopas sinna, kus parasjagu on nõudlus lennureisidele suurem kui kohalik ressurss seda antud hetkel võimaldada suudaks.

IRL. Mis valesti läks.

Vastukajana PM artiklile "Riisalo: Viimastel sündmustel on teatav mõju IRL-i reitingule"

Niisiis:

  • "Kodukulud alla"-teemalise "Me täitsime lepingu"-kampaania õite vilets ajastus. Enne oleks tulnud tellida perioodilised küsitlused sõltumatult küsitlusfirmalt (või näiteks mingi ajakohane Konjunktuuriinstituudi uuring) ja siis alles, kui tulemus on suht järjekindlalt positiivne, tulla (valimis)lepingu täitmise teemaga välja, koos viitega küsitluse tulemusele, et jutt oleks usutavam;
  • Kriitikatalumatus haldusreformi teemal (Aivar Krooni kaasus, vt. "Ministri korraldus viis IRL-ist lahkumiseni", PM 09.03.2013);
  • Sundparteistamine Peipsi juures;
  • Erki Nool ja sallimatus (homoteema), mispuhul tuleb Riigikogu esimehel ja IRL-i aseesimehel Ene Ergmal Noolt läbimõtlematu avalduse pärast sisuliselt korrale kutsuda, et Noole tehtud omaväravast tekkinud halba PR-i pehmendada.

    Nool on oma vanuse kohta ilus mees ja nunnumeeter on tema peale muidugi põhjas (vt. pilaajakirja "Kõva Mees" "nädala kaanepoiss" :-), aga üks endast lugu pidav Riigikogu liige peaks siiski tõsiselt kaaluma enne kui ta teeb sama ebameeldiva avalduse homode kohta, mis üks teine riigikoguja eesti keele kohta.

    Õnneks palju aega mööda ei läinud, kui Liisa Pakosta avaldas IRL-i vabanduse. Ehkki homoteema on endiselt üleval, pesi IRL oma käed skandaalist kiiremas korras puhtaks (võib-olla ka sellepärast, et ees seisis Riigikogu esimehe valimine ja pahameeletorm tuli kiiresti summutada). Jaa, vennad on efektiivsed :>
Ja kõik see siis valimisaastal (jääb vaid loota, et ühe diametraalselt vastupidise poliitikaga partei pläkid on suuremad).

Ning siis ei ole muidugi üllatav, kui Jaan Männik tahab asutada veel ühte paremerakonda. Loodetavasti sellist, mis hoolib inimestest rohkem kui üks teine partei "hoolib". Ei, tõsiselt.

Seega on Isaamaa ja Res Publica Liidul oma maine parandamiseks ja edasi arendamiseks tarvis rohkem pingutada, sest loorberitele lebama jääda ei saa.

laupäev, 16. märts 2013

My picks of top 25's

As it sometimes happens, I stumble upon some entertainment site's pages of tops. This time, it was ew's "26 best cult tv shows ever" and "25 supernatural women", out of which I made my own picks (with comments):

Out of 26 best cult tv shows ever:

#23 Farscape
Well, next to Stargate Universe, Farscape is the best science fiction show there is. For some reason, I'm not counting the reimagined Battlestar Galactica. Farscape then was the first contemporary science fiction show to feature actual alien-looking aliens, great actors and not just effects, but concepts, ways and means that really were science fiction, things that I had never seen before.
#20 Supernatural
/Oh, brother. This show is just for zoning off. And looking at Jensen Ackles. ^_^
#15 RDM's BSG
/The story, the actors, everything. The show is like living under siege, and in it. The reimagined "Battlestar Galactica" is one of the few shows that managed to attain wider cultural significance comparable to the original "Star Trek" and then "Star Trek: The Next Generation". And Tahmoh Penikett ^_^
#13 Twin Peaks
The blockbuster show that was one of the early U.S. tv series shown on Russian television. This was during or after the transition from the Soviet Union. I remember watching it as a kid and not remembering much of it, scary and mysterious as it was.
#12 Firefly
/b/c of Jewel Staite and Adam Baldwin :-9 — Because Jewel Staite was in "Stargate: Atlantis", and because Adam Baldwin is just a very cool actor. If his political views really are as republican as his purported twitter account, then I disagree with these.
# 8 Star Trek: TNG /Well, TNG is TNG.
# 5 The X-Files
/The supershow shown in Estonia (and everywhere else, for that matter). All seasons. Everything.
Now, the bitter part of it is that Stargate Universe was not included :\

Out of 25 supernatural women:
The count includes items in twos and threes, so this explains seventeen pages in total

# 4 Galadriel (Cate Blanchett), The Lord of the Rings and Hobbit Sagas;
Cate Blanchett is just so very beautiful.
# 6 The Powerpuff Girls (three of them)
Mighty violent they are.
#14 Max Guevara, Dark Angel (played by Jessica Alba)
Not least violent either.
#16 Wonder Woman and Wonder Girl (two), "Wonder Woman"
The feminism of the days, and just as well the outrageous appearances.
#17 Tangina Barrons, "Poltergeist"
People often watch a movie and then move on. I saw "Poltergeist" only once and on tv many years ago in my old place. Maybe most overlooked from all likes of "strong woman" characters, Tangina Barrons is the kind of woman who 500 years before the nowadays would have been a great witch or even sorceress. Inquisition notwithstanding. This is a lady who's got character, personality and drive, despite her lady-like appearances and then not being in her first or maybe even second youth anymore. One of the few cases where an older lady evokes the kind of strength we see and expect from younger women. Let's add "M" played by Judi Dench from Bond movies and that would be it.
Farscape's Mele-on Grayza not included. The alien-enhanced Chloe Armstrong from Stargate Universe was not included. Her being enhanced should have lasted more, but then what happened was that the change was removed, but there were some good bits left in.